Topluluk Düşünce Raporu #3 15-21 Ekim

Oyun ve oyunun çevirisi hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşın

Topluluk Düşünce Raporu #3 15-21 Ekim

Postby MaviDis on Thu Oct 16, 2008 7:51 pm

Florensia Ekibi, sizleri üçüncü Topluluk Düşünce Raporu’na katılıp düşüncelerini bize aktarmaya davet ediyor. 15 ile 21 Ekim tarihleri arasında aşağıdaki sorularımızı yanıtlayabilir ve bize Florensia hakkında değerli fikirlerin yollayabilirsin. Neyden hoşnutsuzluk duyduğunu neyi beğendiğini, nelerin değiştirilmeye ihtiyaç duyduğunu ve hangi değişiklikleri beğendiğini söyle. Süre sonunda tüm veri toplanacak, analiz edilecek ve Florensia’nın gelecekteki güncelleştirmelerinde kullanılacak.

Oyunun hangi yönlerini beğeniyorsun?

Oyunun beğenmediğin yönleri nelerdir?

Oyunun şimdiye kadar en çok beğendiğin yönü nedir?

İkincil Meslekler hakkında ne düşünüyorsun?

Mühürlü Eşya Sistemi hakkında ne düşünüyorsun?***

Etkinlikler hakkında ne düşünüyorsun? Örneğin Uluslararası Korsan Gibi Konuş Günü, Oktoberfest veya Şükran Günü?

Oyunda eksik olduğunu düşündüğün bir yön var mı?

Son zamanlarda yaşadığınız teknik bir sorun var mı?

*** Mühürleri kırma işleminin yalnızca kısmen/mümkün olduğunu ve mühür kırma işlemi şansını %30 artıran anahtarların (Key), oyunda/Itemshop’ta olmadığını ve bazı balıkların mevcut olmadığın farkındayız. Mühürlü Eşya Sistemi hakkında ki yorumlarınızda bu konulardan bahsetmemenizi – daha çok fikirden hoşlanıp hoşlanmadığınız/mühür kombinasyonları ve Mühürlü eşyaların gerektiği kadar düşüp düşmediği hakkında fikirlerinizi yazın.

Katılımınız için teşekkür ederiz.

Florensia Ekibi
Image
MaviDis
Florensia Support

Re: Topluluk Düşünce Raporu #3 15-21 Ekim

Postby bysmooter on Thu Oct 16, 2008 9:54 pm

renkli olması güzel bi çok oyun gibi karanlık deil grafikler güzel.

bence oyun çok yavaş gelişiyor. item shoptaki kıyafetleri beyenmiyorum. her karakterde güzel durmuyor. robeler iğrenç bence daha farklı kıyafetler olabilirdi. eşya özellikleri çok düşük ve pahalı. ki bu halde 100 ytl yakın para harcadım daha yeni ve güzel itemler olursa alabilirim. Ayrıca oyunun daha oynanabilir olması için hem item shopta hemde oyun içinde daha fazla eşya silah kıyafet çeşitliiği olmalı exp oranları artmalı oyunu ne kadar kolay oynarsam o kadar zevk alırım çeşitlilik olması lazım. pazar olayı hiç yok gibi şu an oynadığım beta olan bazı oyunlar var betada olmasına rağmen pazarda item incelerken saatler geçiyor. burda sanki oyun içi itemler altın değerinde.

deniz sistemi güzel. her lvlde skill ponite + vermesi iyi.

ilk noble'mi 2 mesleğe yetiştirdim charımın büyüyeceğini düşünüyordum ama hala çocuk gibi :) skillerin lvlleri biraz yüksek geldi. biraz daha delikanlı tipi olabilirdi. 2 meslek resimleri ile pek alaksı yok gibi duruyor.

çok iyi oldu bence balık sisteminin yeniden canlandırabilir. fakat yeni oltaraın özelliklerini pek anlayamadım.. ayrıca pahalı.
mühürlü eşyaların özellikleri dahada artırılmalı bence ve pazarda itemin mühürlü ve özlliği görünmüyor.

Etkinlikler hakkında ne düşünüyorsun? Örneğin Uluslararası Korsan Gibi Konuş Günü, Oktoberfest veya Şükran Günü?
bu etkinliklere katılmadım. pek mantıklı gelmedi. 8000 ap verip bi korsan kıyafeti almayı hiç düşünmüyorum bi artısı olduğuna düşünmüyorum.

part sistemi eksik her kez tek oynuyor kimsenin kimseye ihtiyacı yok gibi.. parti sistemi için exp oranları ayarlanmalı . item shopa part başkanı için exp arttırıcı item eklenebilir. sırf parti sistemi iyi olmadığı için oyun bırakmayı düşünüyorum.böyle giderse. Ayrıca hala özel banka yok . ve karakterler arası eşya trasferi olmasını istiyorum karakterler arasıda banka ortak olmalı. Ve Oyuna Login Şİfresi dışında her karakter için ayrı bi şifre sistemide olabilir extra güvenlik için bazı oyunlarda kullanılmıştı.

vista kullanıcıydım xp ye geçtim oyunu açarkane hacksheld hatası alıyorum iki üç defada açılıyor oyunu yeniden kurmama rağmen düzelmedi.
Last edited by Guest on Sun Oct 26, 2008 2:24 pm, edited 1 time in total.
Image
bysmooter

Postby KnopixTR on Thu Oct 16, 2008 11:50 pm

Evet oyunu diğer oyunlara göre cazip kılan karada ve denizde olması ve grafikleri

Yavaş gelişmesinden ziyade söylenen hiçbirşey zamanında yapılmıyor. Mühürlü eşya sistemi güzel fakat eşyalar çok sık çıkıyor daha az çıksaydı. Daha değerli nadir ve güzel olurdu diye düşünüyorum. Oyunda bir database yok bence bu büyük bir eksiklik hangi lvl de kaç exp gerekiyor lvl atlamak için hangi yaratık öldürünce kaç exp veriyor nerede vss. Bir yaratığı her karakter tek başına öldürdüğü sürece bu oyun bence ölmeye mahkumdur. Oyunları güzel kılan paylaşmak ve parti sistemidir. En azından insanlarla tanışıyor konuşuyor ve sıkılmıyoruz. Herkes tek başına oynuyor ve çabuk sıkılıyoruz. Şimdiye kadar 200 YTL ye yakın para harcadım ama verdiğim bütün paralar için pişman oldum. Bir haftadır girmiyorum yaklaşık olarak bırakmayı bile düşünüyorum diyebilirim.Bu oyun tek başına oynandığı ve herkes öyle oynamaya devam ettiği sürece ben oynamayacam.

Arkadaşımın söylediği gibi deniz sistemi güzel. her lvlde skill ponite + vermesi de iyi. Grafikler de çok iyi.

Bence tamamen bir fiyasko. Ne karakterimizin hp si arttı ne mp si. İlave sadece yeni skiller açıldı ve kullanabilmeye başladık. Görünüm olarak sadece resimler değişti keşke onu da değiştirmeselerdi. Bu yüzden oyunu bırakan en 3-5 tane arkadaşım var. İkinci meslek kıyafetleri olsaydı fena mı olurdu en azından farklı giyinirdik.:)

Mühürlü eşya sistemi güzel fakat eşyalar çok sık çıkıyor daha az çıksaydı. Daha değerli nadir ve güzel olurdu diye düşünüyorum. Ancak daha önce yapılan her güncelleme gibi bu güncellemede de hep eksiklik ler var insanların beklentilerini karşılayamıyor. Yapılacaksa 1 ay geç olsun tam olsun. Aylarca oilleri atmayın dendi hep sakladık ve hala hiç bir işe yaramıyorlar. Yaratıklardan düşen ekipman ve taşlar dışında hiçbir item nerdeyse hiçbir işe yaramıyor ve çok ucuza satılıyor ne kadar gereksiz birşey. Üzerinden ekipman düşmeyen yaratıklarda hala bir şey varmış gibi gösteriyor ve boşyere pencere açılıyor.

Hiçbirine katılmadım.

Grafik dışında herşey eksik.

Yok.
KnopixTR

Postby Raguver on Fri Oct 17, 2008 7:45 am

karakterler,yaratıklar kara ve denizde geçmesi
Bence deniz biraz daha güzel olabilirdi sanki büyük bir gemi değilde saldaymışım gibi hissediyorum
Kara ve denizde geçmesi :)
henüz tam olarak hepsini denemedim
bu olayada daha el atmadım
güzel etkinlikler
deniz bence deniz sistemi üzerinda biraz daha fazla çalışılmalı biraz daha büyük gemiler felan gemi sistemide keşke karakterde oynadığımız kadar ayıntılı olsa bana biraz daha kötü geldi...
hayır
Raguver

Postby ThoughtPower on Fri Oct 17, 2008 8:18 am

Oyunun anime hoş ve renkli grafikler olması çok güzel. Deniz olayı da ayrı bir heyecan. Yapı ve şekil olarak kutluyorum...

Oyunda beğenmediğim yönlere gelince yaratık çeşidi bana az geliyor. Yaratıklarda aşırı crit vurma yeteneği fazla. Aşırı crit vuracağına her yaratığın kendi yeteneği olsa daha güzel olur. Görev sayısı 41 e kadar çok güzel ama ondan sonra hiç görev yok. Benim gibi görev yapmayı seven arkadaşlar yaratık kesmekten sıkılıyor ve gına geliyor. Ayrıca karekterlerin birbirine dengesi hiç yok. Bir Gladiator toplu yaratıklara skill olması ama Guardian Swordsman olmaması çok kötü. Bence yeni ve değişik skillerle oyun daha zevkli hale getirilmeli. Daha renkli daha hoş eğlenceli skiller gelebilir. Karekterler hep tek başına kasmaya itiliyor. Bence örnek party yaptığımda belli seviyeye kadar partylerde bir yaratık diyelim kaç exp veriyor 10000k herkese normal tek başıma kastığımda 30000k veriyor. Party sistemindede 30000k versin. Hem böylelikle party yapmaya insanlar itilmiş olur. Bu işlerden ve siz gmlerin sorunlarından anlıyorum çünkü bu konularla ilgili bende çok uğraştım. Private serverlarda fln yaptığım çok güzel eserlerim var. Ama hiçbir zaman sizlere hmn yapın diyemem çünkü bu işler gerçekten ekip işi ve adama ihtiyaç var. Ayrıca düşen eşya çeşitliliği arttırılmalı bunun korean serverıyla karşılaştırıldığında arada dağlar var. Ayrıca upgrade sistemi hiç değilse şansları arttırılmalı. +3 e kadar hiç değilse herkes rahatlıkla yapabilmeli sorunsuz bir şekilde. İtem çok düşüyo deniyor ama bana göre öyle değil. Banada doğru düzgün item düşmüyo. Herkese göre bu çok değişiyo neden böyle bilmiyorum. Herkese soruyorum kimine çok düşüyo kimine az. Expler özellikle lvl 41 den sonra nerdeyse hiç gelmiyor yaratık keserken insanın canı sıkılıyor. Görevler arttırılsın. Zor bile kassak görev sayısı çok olsun. Oyunu eğlenceli hale getirebilirseniz. İnsanları party yapmaya iterseniz bu oyun yemede yanında yat olacak.

En çok beğendiğim yönü skillerdeki renk cümbüşü oluyor. Onlar daha renkli daha neşeli daha güzel hale getirilirse mükemmel olacak.

Gelelim en ağır konuya ikincil meslekler iyi ama karekterler arasında çok büyük farklar var. Gladiator ve guardian swordsman ve diğer karekterlerin ikincil meslekleri dengeli değil. Buna denge bulunması ve ikisininde oynanmaya itilen tarafları güzelleştirilmeli.

Mühürlü eşya sistemi çok güzel ama balık tutarken artık herkes gerekli balıkların çok az çıktığını ve nerdeyse çıkmadığını söylüyor. Şans oranları arttrılmalı. Oyunun genel yapısı olarak şans oranı benim için çok düşük.

Etkinlikler harika ama resim sadece yeterli değil. Çeşitli oyun içi aktivitelerde düzenlenebilir. Oyun içi aktivite mesela belirli bölgelere gemiyle gidilen arena sahaları kurarsınız. Orada büyük çarpışmalar yapılabilir. Kazanan ilk üçe hediyeler verilir. Nasıl fikir ama...Gemilerle guildler arası savaşlar, normal party kurarak guildler arası karada savaşlar. Ne bileyim eğlenceli daha değişik şeyler.

Yukardada bahsetmiştim ama bence eksik olarak kara parçaları çok küçük geliyor. Ada sayısı arttırma yada kara parçasını büyütme işlemi yapılabilir. O da uygun değilse kara parçalarının üzerine değişik girilebilecek tek dungeonlar değil de bir çok fazla dungeon koyulabilir. Sisteminiz neye uygun olduğunu bilmediğim için size arttırmalarda bulunuyorum. Eksik bir tarafta benim en çok istediğim pet sistemi getirme. Yanında pet geliştirme. Bir hayvan sahibi olma özelliği. Seninle bir gelişen bir yardımcı. Bu konularla ilgili fikirlerimi almak istiyenler olursa hayal gücüm gelişmiştir gm ve moderatör arkadaşlara yardımcı olurum. :lol:

Son zamanlarda yaşadığım teknik sorun sadece bazen kara parçası geçişlerinde ses gidiyo ve bir hata veriyo ve oyundan düşüyo ama bu söylediğim olay 2 saatte bir ya oluyor ya olmuyor neden kaynaklandığını tabi bilemem.
İşallah Florensia Ekibi bizlere daha güzel bir ortam sağlamak için ellerinden geleni yaparlar ve bizleri sevindirirler....
ThoughtPower

Postby silbastan on Fri Oct 17, 2008 10:10 pm

Oyun icindeki görevler güzel,verdikleri ödullerde suan icin fena değil(29lvl) egzotik ortamlar olmus cevre sıkıcı değil kara dışında denizde de oynanması herkes gibi bana güzel geliyor

Bende party olayından sikayetçiyim kimse birlikte savasmak istemiyor, oyunun bu yönü zayıf kalmıs diyebilirim ayrıca harita arka sesleri bana sıkıcı geliyor harita çeşitliliği yok (ama ragnaroktaki gibi gereksiz bircok haritada olmasın), aynı hesap icindeki karakterler arasında item gönderimi olsa cok iyi olur.Yüksek levelli karakterler tek baslarına cok rahat kendinden 10 lvl dusuk bir party i kesebiliyor.(bizzat yasadım, gordum)ve bu olay canavarlar icinde gecerli oyundaki karakter gelisimi statlara gore değilde levele gore daha etkili oluyor.

Oyun icindeki pvp sistemi tekve party halinde savasabilme(tabi party bulabilirsek) balıktutmak suan icin bana zevkli geliyor:) guzel bir aktivite adalar arasında gemi ile gezinti bıraz sıkıcı olsada guzel oluyor

İkinci meslek karakterim olmadıgı icin pek yorum yapamıycam ama arkadasların dediği gibi karakterler biraz daha farklılasabilirdi ust meslek birini normal birinden ayırt etmek cok zor ve ust seviye meslek skilli cok az c.magican olundugunda ekstradan 4 yeni yetenek acılıyor yanılmıyorsam bu sayı cok az.

mühürlü eşyalar bencede fazla cıkıyor. Ama oyun hala deneme asamalrında oldugu icin bunlar normal diye dusunuyorum zaten suan bu muhurler acılamıyor.

etkinliklere daha katılmadım.

Kendi karakterlerimiz arası item gonderimi,party sisteminin geliştirilmesi

[b]Son zamanlarda yaşadığınız teknik bir sorun var mı?2 gun önce genel hata olan "map failed" geldi ve oyuna basladıgım 2 aydan beri 2 defa c++ hatası geldi bir arkadas daha demişti sesler arada tamamen kesiliyor.
Image Image
silbastan

Return to Oyun ve Dil Geribildirimleri